|
ubezpieczenie |
| Autor |
Wiadomość |
pati
|
Wysłany: 30 Lipiec 2010, 16:11 ubezpieczenie
|
|
|
| chciałbym ubezpieczyć samochód, możecie mi doradzić którą firmę wybrać, czy której lepiej nie wybierać |
|
|
|
|
x1x2x3
|
Wysłany: 30 Lipiec 2010, 16:16
|
|
|
| OSOBISCIE MAM UBEZPIECZONE JUZ TRZECIE AUTO W HESTII I JESTEM BARDZO ZADOWOLONA ZAROWNO Z PAKIETU JAK I Z CENY I OBSLUGI. |
|
|
|
|
mldy
|
Wysłany: 30 Lipiec 2010, 22:27
|
|
|
| tez polecilbym hestie .Idz do ana na ulicy Kilinszczakow tam na przeciwko PZU |
|
|
|
|
hanka
|
Wysłany: 30 Lipiec 2010, 23:42
|
|
|
| Hestia. Pan Krzysztof Ratajczak ul.Kilińszczaków 39/10, pod filarami. Polecam |
|
|
|
|
Brr
|
Wysłany: 31 Lipiec 2010, 11:15
|
|
|
| Sprawa wygląda całkiem inaczej. Wszystko zależy od tego jaki to samochód ( marka, typ, pojemność , rocznik ), Jakie chcesz ubezpieczenie - samo OC czy też OC + AC.Jak długo masz prawo jazdy. Ile masz lat. Wszystko to ma wpływ na wysokość składki. Zacznij od PZU - na pewno będzie drogo ale kalkulacja pokaże od czego zaczynasz. Później idź do jakiegoś brokera który prowadzi kilka firm i dokonaj porównania. Pamiętaj,że OC jest obowiązkowe i chroni Ciebie przed płaceniem za szkody w innych pojazdach. Może być jak najtańsze. Natomiast AC to ochrona własnego pojazdu i tutaj nie warto oszczędzać za bardzo. Ważne jest zawsze dokładne przeczytanie warunków ubezpieczenia. We wszystkich wypadkach alkohol powoduje utratę ubezpieczenia - płacisz za wszystko z własnej kieszeni.( możesz się nie wypłacić do końca życia ) W Wałczu jest kilka firm które zajmują się ubezpieczeniami - są pośrednikami. To zajmie trochę czasu ale można zaoszczędzić sporo. PZDR |
|
|
|
|
ingela
|
Wysłany: 31 Lipiec 2010, 17:37
|
|
|
Wydaje mi się, że oprócz wysokości składki równie ważne jest to, czy w razie jakiejkolwiek szkody dostaniemy rzeczywiście pokrycie szkody, a firma nie będzie szukać milionów sposobów, żeby się od płacenia wykręcić.
Ja osobiście tez polecam hestię. Mieliśmy oprócz podstawowego pakietu ubezpieczone osobno szyby i przy wymianie nie było żadnych problemów, wystarczyło tylko zgłosić szkodę i na drugi dzień już nam wskazano warsztat, do którego mamy jechać na wymianę. |
|
|
|
|
Brr
|
Wysłany: 31 Lipiec 2010, 17:45
|
|
|
| Ingela pamiętaj, że szkoda w Twoim samochodzie jest likwidowana z OC sprawcy - jeśli nie jesteś sprawcą kolizji to dostaniesz odszkodowanie, jeśli jesteś sprawcą to dostaniesz tylko wtedy gdy masz AC. I właśnie dlatego nie jest ważne w jakiej firmie masz ubezpieczenie tylko w jakiej ma sprawca bo poniekąd to On płaci. Jego firma będzie zawsze coś kombinować - takie mają niepisane zasady aby zapłacić jak najpóźniej albo wcale. ( wiele osób się o tym przekonało ) |
|
|
|
|
ingela
|
Wysłany: 31 Lipiec 2010, 21:00
|
|
|
Brr ja to wszystko wiem
Ale z szybami było tak, że jechaliśmy za tirem, spod którego odprysnął nam kamień i uszkodził przednią szybę. Zgodnie z umową zgłosiliśmy ten fakt w naszej firmie ubezpieczeniowej, czyli w hestii i nie wymagano od nas żadnych danych "sprawcy" itd, wszystko zostało pokryte z naszego ubezpieczenia. To ubezpieczenie szyb jest zupełnie odrębnym ubezpieczeniem, nie zalicza się ani do OC ani do AC. I w tej sytuacji hestia też mogła nam robić problemy, wymyślać, zwlekać z wymianą tej szyby itd, a nic takiego nie miało miejsca. Dlatego mogę ją polecić z czystym sumieniem. |
|
|
|
|
Cipka
|
Wysłany: 31 Lipiec 2010, 21:46
|
|
|
| PZU nie robi problemów |
|